La Vall de Llémena i els seus entorns

Prats, cultius i boscos en unes muntanyes a l’abast

L’encaix d’una natura feréstega regada per nombroses rieres i rierols que s’escolen per entre els cingles, dóna pas a vessants boscoses que ens acompanyen fins a les planes agrícoles on es reparteixen masies, veïnats i pobles que recorren el fons de la Vall a banda i banda del curs fluvial. Els vestigis de l’activitat volcànica a la zona i els canvis bruscs de vegetació, des dels frondosos boscos de ribera a les brolles, transitant per alzinars, suredes i castanyedes ens mantenen desperts i captivats en tot moment.

Un paisatge singular acompanyat per cims i muntanyes emblemàtiques com Rocacorba, el Far, Sant Roc o la Serra de Finestres, que en assolir-los ens obren els ulls més enllà del recolliment de les fondalades, podent gaudir d’una visó d’ampli abast territorial.

Un entorn on han coexistit una natura exuberant amb l’aprofitament humà i que tingué una gran rellevància històrica com a bressol i feu dels Remences durant la revolta dels remences al segle XV, primer aixecament pagès que triomfà a Europa vers la tirania dels senyors feudals.